Nu är det dags...att flytta hemifrån!! Nya äventyr väntar- Oh Darling!Den 4-5 februari åkte jag till Karlskrona och parade Abbey med Ashloe; han har danskt påbrå och är svensk utställningschampion.  Läs mer här

Vår kull föddes  den 7 april och kan flytta till sina nya hem i juni 2018. Är du intresserad av en valp så ring eller maila mig. Läs senaste nytt på "Nyheter-Valp 2018"

 

 

Jag har nästan alltid varit omgiven av hundar...min morfar hade Ringsjöns kennel; vorsther och andra jakthundar var hans gren. Det var alltid lika fantastiskt att se hur han ledde sina hundar både i träning och skarpt läge som jägare på Börringe Klosters domäner. Min granne hade en kennel och födde upp pudlar och dit kunde jag som lite tjej skutta iväg och känna doften av hundar och valpar hela dagarna. Som 10-åring skulle jag få min egen hund- och mina föräldrar ansåg att en tax kunde vara rätt...Så roligt vi hade men oj,oj vilken jaktinstinkt att bemästra...det lyckade jag inte med , såklart!!  

"- Kommer kallad men inte strax ty född till slav är ingen tax", skrockade morfar som visste vad en tax dög till ...

Så, en dag när jag fick syn på en dalmatiner så smälte jag direkt! Dalmatiner är en SÄLLSKAPSHUND som vill vara med och gå härliga promendader TILLSAMMANS!! När jag  blir stor och bestämmer själv så är det en DALMATINER jag ska ha!! Och, nu har jag haftt dalmatiner vid min sida i 17 år....

Vår första dalmatiner köptes av en privat uppfödare på en hästgård i Varbergstrakten- hon blev 12,5 år. Nu har vi Abbey, som kommer ifrån kennel Boing i Skåne. När vi skulle hitta en dalmatinervalp gick vi till Svenska Dalmatinerssällskapets sida och deras Valphänvisning. Vi fick kontakt med Inger Hagbohm som har kennel Boing . När Abbey var 5 veckor fick vi träffa kullen första gången och sedan valde Inger ut en av 2 svarta tikar.

Inger visste att Xigun/Abbey kunde bli en snygging så jag lovade att ställa ut henne åtminstone en gång- mitt eget intresse för detta var nästan obefintligt för jag ville främst ha en hund som sällskap på mina långa promenader. Men, vi prövade på Dalmatinersällskapets egen utställning i Vårgårda när hon var junior och fick ett fint omdöme. Eftersom vi bor i centrala Göteborg så anmälde jag henne till My Dog och tog en promenad dit utan några större förväntningar - men hon blev bästa tik, fick Cert och ett Internationellt Cert. Men hon skuttade crazy och hade alldelses för kul i ringen!! Både domare och ringsekretetare tyckte att med en så vacker tik behöver du nog gå en handlingkurs... Och det gjorde jag!  Några utställningar senare hade hon fått de 3 cert som krävs för att bli svensk champion; dessutom har hon fått 2 internationella CACIB som innebär att hon är halvvägs till internationell champion...men för att lyckas med det måste vi åka utomlands- och så långt räckte inte mina ambitioner när det gäller utställning.

-Dalmatiner är en trevlig hund som vill vara med på olika äventyr- hon gillar att "hänga med" och får den viktiga stimulansen av detta.Om man sedan vill lägga på spårträning under promenaden så blir vandringen än mer intressant! För Abbeys del- som är ett mat-geni- är köttbullar i träden en härlig övning!

 

Kontakt

Skeppstadsholmens kennel

Vi bor i centrala Göteborg och kommer att föda upp valparna i vårt fritidshus i Torslanda

0760-48 00 80

Nyheter

2 brorsor vilar ihop!

18.04.2018 18:26

Såååå fina ni är!

17.04.2018 21:01
En antydan till ögonöppning...? Idag när man lägger ut dem...

Lilla Brun har nu mer än dubblat sin vikt!

16.04.2018 12:11
Man räknar  att det bör ske en dubbling av vikt under...

Du och jag matte...Abbey börjar mysa med oss lite också! En hane får Soffträning idag!

14.04.2018 21:59
Ee   E

Soffträning!

13.04.2018 17:51
Här är  lillasyster som får äran att ligga ensam och...

Oj, så de växer!

13.04.2018 12:02
Idag lade jag dem i bädden utanför när jag städade...

12 april

12.04.2018 10:10
Idag har jag sett att alla valparna går upp ordentligt- de...

10 april

10.04.2018 12:35
 Igår märkte jag upp dem för att hålla koll på vikten....

Valparna kom den 7 april

09.04.2018 08:11
...man kan ju inte äta jämt- en liten tupplur är inte dumt...

Valplådan är klar och nu "boar" Abbey

02.04.2018 18:44
Vi går korta promenader runt stugan och Abbey verkar må...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>